Renung-renungkanlah.......


Di malaysia kita digemparkan dengan kejadian aneh iaitu kejadian sejadah duduk seperti sedang melakukan solat. tetapi kejadian di Russia lebih hangat diperkatakan iaitu kemunculan ayat al-Quran pada bayi lelaki yang bernama Ali. lebih ajaib lagi bayi tersebut dikatakan mengidap penyakit jantung serta penyakit berkaitan otak sejak lahir. kemunculan ayat al-Quran tersebut diikuti keghaiban atau sembuh dari penyakit jantung dan otak pada bayi tersebut. di sini saya lampirkan keratan daripada Kosmo tentang kejadian tersebut.

MOSCOW - Majlis Mufti Rusia kelmarin sebulat suara menyatakan bahawa ayat suci al-Quran yang muncul dua kali seminggu pada kulit Ali Yakubov iaitu seorang bayi lelaki berusia sembilan bulan di wilayah Dagestan, selatan Rusia merupakan amaran tuhan kepada semua penduduk Islam di Rusia dan Dagestan.

Menurut kenyataan majlis itu, mengikuti perintah Allah dan meninggalkan segala persengketaan, mewujudkan keamanan sesama umat Islam dan dengan jiran, membersihkan diri daripada dosa dan mula mengamalkan prinsip kejiranan selain bermaaf-maafan menyebabkan penduduk Islam di negara tersebut akan mendapat keampunan Allah.

Menurut beberapa laporan, ibu bapa Ali yang tinggal di bandar Kizlyar di wilayah Dagestan dan kalangan imam tempatan mendakwa ayat suci al-Quran itu muncul pada hari Isnin dan Jumaat sebelum hilang dan digantikan dengan ayat baru.

Salah satu ayat itu bermaksud: "Allah ialah Pencipta segala yang ada.".

Apabila ayat suci seterusnya muncul, Ali tidak dapat tidur sepanjang malam dan mengalami demam dengan kepanasan badannya tidak dapat dikurangkan walaupun dengan menggunakan ubat-ubatan kuat.

Semasa dia dilahirkan, Ali didapati menghidap penyakit jantung dan berkaitan dengan otak tetapi dia sembuh sepenuhnya selepas ayat al-Quran mula muncul pada tubuhnya.

No response to “Renung-renungkanlah.......”

Post a Comment